RSS Subscribe

Αρχική σελίδα » Teen skincare guide: Οδηγός προϊόντων για λιπαρές επιδερμίδες

Teen skincare guide: Οδηγός προϊόντων για λιπαρές επιδερμίδες

Photo credit: @ CandyBoxImages/Stockfresh

 

Η καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα είναι συνδυασμός από πολλούς παράγοντες. Εκτός από τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που επιλέγουμε, η υγεία του δέρματος εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη διατροφή, το στρες, αλλά και από την ψυχική μας κατάσταση. Για τους τρεις τελευταίους τομείς δε μπορούμε να σας συμβουλέψουμε κατάλληλα- όμως στο κομμάτι της φροντίδας προσώπου, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τα σωστά προϊόντα για τον τύπο επιδερμίδας σας! Στο πρώτο άρθρο, θα ασχοληθούμε με τη λιπαρή και μεικτή επιδερμίδα.

Το πρώτο βήμα στην περιποίηση προσώπου είναι ο σωστός καθαρισμός, για να καταπολεμήσετε την περιττή λιπαρότητα. Εδώ χρειάζεται προσοχή: μην ξεγελαστείτε και αγοράσετε ένα προϊόν καθαρισμού που είναι επιθετικό στο δέρμα! Το αποτέλεσμα θα είναι το πρόσωπό σας να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα για να αναπληρώσει την έλλειψη λιπαρότητας, κάνοντάς το πιο επιρρεπές στα σπυράκια και τις ατέλειες. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε με ένα τζελ καθαρισμού που προσφέρει σχετικά ήπιο καθαρισμό, κι αν μετά νιώσετε ότι δε σας καλύπτει το αλλάζετε με κάτι πιο δραστικό. Εμείς αναμένουμε την άφιξη του νέου Garnier Pure Active Daily Energising Fase Wash, το οποίο απευθύνεται στις λιπαρές επιδερμίδες και υπόσχεται την καταπολέμηση των ατελειών, με ένα δροσερό άρωμα που ξυπνάει τις αισθήσεις!

Αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας, χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα για να επαναφέρετε το ph του δέρματος στα κανονικά επίπεδα και να διατηρήσετε την ελαστικότητά του. Επιλέξτε μια κρέμα με ελαφριά υφή τζελ που ρυθμίζει τη γυαλάδα της επιδερμίδας και προσφέρει ματ όψη, ενώ ενυδατώνει το πρόσωπο χωρίς να το «τραβάει». Η δική μας αγαπημένη είναι η Seaweed Mattifying Day cream από το The Body Shop, η οποία κάνει όλα τα παραπάνω αλλά και κάτι ακόμα: τα ειδικά συστατικά της λειαίνουν το λιπαρό δέρμα, που συνήθως έχει τραχιά υφή λόγω των διεσταλμένων πόρων και των ατελειών.

Παράλληλα με το καθημερινό δίδυμο καθαρισμού-ενυδάτωσης, η λιπαρή/μεικτή επιδερμίδα έχει ανάγκη από την απολέπιση δυο φορές τη βδομάδα. Με αυτό τον τρόπο, οι πόροι του δέρματος καθαρίζουν σε βάθος και μειώνεται η εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων. Ευτυχώς για μας (και κυρίως για την τσέπη μας!), υπάρχουν πλέον πολλές οικονομικές προτάσεις στην αγορά από αξιόλογα scrub. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει το Korres Pomegranate Cleansing Scrub, του οποίου οι κόκκοι από κουκούτσι Ελιάς καθαρίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα, κάνοντάς τη να λάμπει! Κυκλοφορεί σε travel-friendly συσκευασία των 16ml.

Τέλος, τι κάνουμε όταν ένα σπυράκι κάνει την εμφάνισή του την πιο ακατάλληλη ώρα; Κατ’αρχήν, μην πανικοβάλλεστε! Προσπαθήστε να κρατηθείτε του πειρασμού να το σπάσετε, γιατί έτσι η μόλυνση θα εξαπλωθεί· το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ένα προϊόν που δρα τοπικά στις περιοχές του προσώπου με ακμή. Εδώ αξίζει τον κόπο να ξεδιαλύνουμε μια σύγχυση που επικρατεί γύρω από τέτοια προϊόντα: μπορεί να επιταχύνουν σημαντικά τον κύκλο της ακμής, όμως μην περιμένετε να εξαφανιστούν τα σπυράκια μέσα σε ένα απόγευμα με τη χρήση τέτοιων τοπικών θεραπειών! Δοκιμάστε το La Roche-Posay Effaclar A.I., που παράλληλα με την καταπολέμηση των τοπικών ατελειών, εμποδίζει τη δημιουργία μόνιμων σημαδιών στο δέρμα μετά το πέρας της ακμής.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχόλια